Direct overlast melden? 
Bel: 06 19 70 80 78

webshop van ledden ongediertebestrijding

Mieren

Mieren zijn harde werkers en houden van zoetigheid

Ook onder de mieren zijn veel verschillende soorten te vinden en komen ze ook over de gehele wereld voor. Dat maakt dat de mier een succesvol diersoort is. De mier komt voort uit het wespenras. Deze vallen dan ook onder de orde van vliesvleugeligen. De nesten zijn vaak te vinden in vochtige aarde, onder tegels, maar ook in zandgronden. Er zijn ook soorten die hun nest in rottend hout maken of spinnen bladeren aan elkaar om zo hun nest te bouwen.

Mieren zoeken altijd naar zoetigheid. Wanneer ze voedsel gevonden hebben communiceren ze dit met anderen door met hun antennes op de ander te tikken. Ze kunnen grote afstanden overbruggen en laten reuksporen achter. Mieren zijn ook bacteriedragers. Het is dan ook niet raadzaam om het voedsel waar mieren mee in aanraking zijn geweest nog te nuttigen.

 

Tips voor het weren van mieren

Ook hier geldt dat voedsel in goed afgesloten bakken bewaard dient te worden. Zorg dat de afvalbakken goed afgesloten zijn. Laat de vaat ’s nachts niet staan. In het geval van oudere woningen is het raadzaam om rottend hout zo snel mogelijk te verwijderen of te vervangen.

 

 

Last van mieren in uw woning en wilt u deze bestrijden?

 

Meld het ons