Direct overlast melden? 
Bel: 06 19 70 80 78

webshop van ledden ongediertebestrijding

Mollen

Mollen leven van regenwormen

Voor de mol is het meest ideale verblijf de humusrijke gronden en waar de gang het minste kans loopt om onder te lopen door grondwater. Hij moet er lekker in kunnen graven. Niet te hard of te nat. Ook vindt de mol het niet prettig als er te veel stenen in de grond aanwezig zijn. De mol jaagt op regenwormen en graaft meerdere gangen. Ook wel jaaggangen genoemd. Deze jaaggangen liggen niet zo heel diep. Mollen lopen meerdere malen per dag de gangen na op jacht naar de regenworm. Maar bij droog en warm weer gaan de regenwormen dieper zitten. De mollen gaan er dan achteraan en zo kan het zijn dat de gangen van een mol tot wel 120 cm diep kunnen zijn.

 

Mol en mens

Behalve dat de mol gek is op regenwormen en daarom graag graaft, is hij verder niet schadelijk voor de mens. Wel kan de mol materiële schade veroorzaken door zijn gangenconstructie onder grasvelden of weilanden. Veehouders en gazoneigenaren zijn dan ook niet blij met de komst van de mol. Bij Van Ledden Ongediertebestrijding kunnen we de mol op verschillende manieren bestrijden, bijvoorbeeld met de Mauki. De Mauki is een professionele machine (Zwitsers fabrikaat) die een mengsel van diesel en bezine tot verdamping brengt. Deze rook wordt door flexibele slangen in het gangenstelsel van de mol gepompt. Tijdens deze verdamping komt er een hoge CO gehalte vrij, waardoor de mol bewusteloos raakt.
 


Onze collega, de Belgische Tuindokter, legt nog even uit hoe een Mauki werkt.
 

Tip om mollen te weren

Graaf rondom uw gazon een fijnmazig gaas. Zorg ervoor dat deze tenminste 60 cm diep ligt. Het gaas moet ook bovengronds komen.

 

 

Ook last van molshopen op uw gazon of weiland?

 

Meld het ons