Direct overlast melden? 
Bel: 06 19 70 80 78

webshop van ledden ongediertebestrijding

Ratten

Rattenpopulatie groeit naar mate er meer voedsel te vinden is 

De rat. We kennen hem allemaal. Met name de bruine rat komt het meeste voor, daarna de zwarte rat. De bruine rat komt voor in riolen, maar ook op andere plaatsen. Voelt zich thuis in een vochtige, niet al te warme omgeving. Zoals kelders, schuren, opslagplaatsen en aan de rand van sloten en dijken. Deze reageert schuw op nieuwe voorwerpen. De zwarte rat is een uitstekende klimmer en daarom liggen zijn nesten hoog. Soms zelfs op zolder. De zwarte rat is nog schuwer en is hardnekkig te bestrijden. Ratten zijn ook ziekte verspreiders. De ziekte van Weil, ook wel de rattenziekte genoemd, is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door Leptospira interrogans. 

Ratten zijn knaagdieren. De behoefte om overal aan te knagen komt voort uit de groei van hun tanden. Deze blijven groeien. Ze moeten dus blijven knagen om de tanden kort te houden. Ratten kunnen op de meest onmogelijke plekken zitten. Achter wanden, waar electriciteitskabels lopen. Onder houten vloeren of in uithoeken van een zolder.

 

Ratten zijn schadelijk voor omgeving en gezondheid

Naast dat ratten alles in en rondom uw woonomgeving kapot knagen zijn ze ook schadelijk voor uw gezondenheid. Ratten zijn namelijk dragers en verspreiders van bacteriën, parasieten en virussen. Het verspreiden gebeurd dan ook middels uitwerpselen, urine en speeksel.

 

Tips om ratten te vermijden

De rat heeft 3 dingen nodig: water, voedsel en schuilgelegenheid. Haal je één van de 3 weg dan wordt het al minder interessant voor de rat. Zorg er ook voor dat het riool afgesloten is. De begroeiing een meter van de gebouwen afhouden en houdt de afvalbakken goed afgesloten.

 

Effectieve bestrijding zonder gif

Van Ledden Ongediertebestrijding bestrijdt de ratten zonder gif. Vooral de oudere ratten zijn lastiger te bestrijden doordat deze oudere ratten vaak om de lokdozen heen lopen.  In plaats daarvan worden de ratten bestreden met een luchtbuks. Dit biedt de volgende voordelen:

  • Geen gevaar van doorvergiftiging
  • Ook oudere ratten worden hiermee effectief bestreden
  • Zichtbaar resultaat

 

 

Hebt u een rattenpopulatie en wilt u deze laten bestrijden?

 

Meld het ons