Direct overlast melden? 
Bel: 06 19 70 80 78

webshop van ledden ongediertebestrijding

Vliegen

Vliegen dragen bacteriën mee aan poten en monddelen

De meest voorkomende vlieg is de huisvlieg of kamervlieg. De huisvlieg is een alleseter en leeft van zowel dierlijk als plantaardig voedsel. Het meest rottende etenswaar is voor de huisvlieg een heerlijke delicatesse. Naast de kamervlieg is de vleesvlieg (de bromvliegen) ook een bekende. De kamervlieg zet eitjes af in natuurlijke afvalproducten. Een vleesvlieg zet eitjes af in rottend vlees. In de winter kunnen vliegen op zoek gaan naar een overwinteringsplaats. Het liefst binnen. Ze komen in grote getalen op hoge warme plaatsen voor.

 

De vlieg en de mens

De huisvlieg is ook een ziekteverspreider en kan een gevaar zijn voor de gezondheid. Zo zit de vlieg op rottend vlees of op uitwerpselen van andere dieren om vervolgens aan te schuiven voor het nuttigen van een aardappelsalade bij u aan tafel.

 

Tip

Om vliegen te vermijden kunt u horren plaatsen. Begroeiing tegen muren kunt u het beste verwijderen. Ventilatieopeningen dichten met horrengaas. Zo blijft u ventileren, maar is er geen toegang voor ongedierte. Maar vooral het niet laten liggen van etensresten is een belangrijk onderdeel wat voor veel soorten ongedierte geldt. Ook voor de vlieg.

 

 

Bent u regelmatig in gezelschap van huisvliegen die ongevraagd aanschuiven?

 

Meld het ons